Petardův dezert recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 6 žloutků
- 6 lžic cukru moučky
- 6 lžic oleje
- 6 lžic polohrubé mouky
- 3 lžíce kakaa
- 1 kypřící prášek
- sníh ze 6 bílků
- Krém:
- 1 l mléka
- 200 g cukru krystalu
- 13 lžic hladké mouky
- 250 g másla
- rum podle chuti
- 2 šlehačky v prášku
- Na ozdobu:
- kakao
- strouhaná čokoláda
Postup Petardův dezert
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme žloutky s moučkovým cukrem a olejem. Zbylé bílky necháme na sníh. Do směsi přidáme polohrubou mouku se smíchaným kakaem a kypřícím práškem.
Zatím ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do těsta.
Těsto nalijeme na vysoký plech a dáme do předehřáté trouby. Pomalu upečeme.
Uvaříme si krém z mléka, cukru a hladké mouky. Směs musí být velmi tuhá. Necháme vychladnout.
Ve šlehači rozšleháme máslo s rumem a postupně přidáváme vychladlý mléčný krém. Šleháme a podle chuti ještě můžeme přidat trochu cukru a rumu. Hotový krém důkladně rozetřeme na upečený a zchladlý piškot.
Ušleháme šlehačky a potřeme jimi krém. hotový dezert ozdobíme kakaem nebo strouhanou čokoládou.