Petardův dezert recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
6 žloutků
6 lžic cukru moučky
6 lžic oleje
6 lžic polohrubé mouky
3 lžíce kakaa
1 kypřící prášek
sníh ze 6 bílků
Krém:
1 l mléka
200 g cukru krystalu
13 lžic hladké mouky
250 g másla
rum podle chuti
2 šlehačky v prášku
Na ozdobu:
kakao
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme žloutky s moučkovým cukrem a olejem. Zbylé bílky necháme na sníh. Do směsi přidáme polohrubou mouku se smíchaným kakaem a kypřícím práškem.

  2. Zatím ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do těsta.

  3. Těsto nalijeme na vysoký plech a dáme do předehřáté trouby. Pomalu upečeme.

  4. Uvaříme si krém z mléka, cukru a hladké mouky. Směs musí být velmi tuhá. Necháme vychladnout.

  5. Ve šlehači rozšleháme máslo s rumem a postupně přidáváme vychladlý mléčný krém. Šleháme a podle chuti ještě můžeme přidat trochu cukru a rumu. Hotový krém důkladně rozetřeme na upečený a zchladlý piškot.

  6. Ušleháme šlehačky a potřeme jimi krém. hotový dezert ozdobíme kakaem nebo strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!