Pikantní čočková polévka s klobásou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

0,5 kg zelené čočky
1/2 velké cibule / pórek
2 nožičky suché pikantní klobásy
saturejka
mletá sladká červená paprika
pálivá paprika / chilli / kajenský pepř
sůl
sádlo / máslo

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme ve vodě se špetkou saturejky. Když je měkká, scedíme ji a vodu nevyléváme.

  2. Cibuli nebo pórek nakrájíme nadrobno, klobásu na kolečka nebo půlkolečka.

  3. Sádlo nebo máslo rozpustíme a cibuli / pórek orestujeme. Zaprášíme sladkou mletou paprikou a posypeme pálivou paprikou, chilli nebo kajenským pepřem, můžeme i zkombinovat.

  4. Přidáme pokrájenou klobásku, promícháme a necháme ji chvilku opékat.

  5. Přisypeme čočku a pořádně promícháme. Chvilku necháme, aby se propojily chutě.

  6. Přilijeme vodu, ve které jsme čočku uvařili. Promícháme, dochutíme solí a necháme chvilku probublat.

  7. Podáváme samostatně nebo s bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!