Piškotový nepečený dortík s jablky a mátou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

balíček dětských piškotů
3-4 křehká jablka
celkem 400 ml jablečného moštu (150 ml + 250 ml)
2 vaničky plnotučného tvarohu (celkem 500 g)
200 g bílého jogurtu řeckého typu
200 ml smetany ke šlehání (nejlépe rostlinné)
1 Galaretka Jablko-máta
cukr podle chuti
několik lístků čerstvé máty

Postup přípravy receptu

  1. Vhodnou formu (já jsem použila rozevírací dortovou) vysteleme potravinovou folií nebo pečícím papírem. Nasypeme vrstvu piškotů tak, aby zakryly dno.

  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Odměříme 150 ml jablečného moštu a jablka v něm chvíli povaříme. Stačí 2-3 minuty, jen aby změkla, ale nerozvařila se. Povařená jablíčka i s nálevem rovnoměrně rozprostřeme na piškoty.

  3. Zbývajících 250 ml moštu přivedeme k varu a v horkém rozpustíme Galaretku. Nevaříme! Necháme vychladnout.

  4. Ušleháme šlehačku, přidáme tvaroh a jogurt a ještě chvíli společně šleháme. Poté pomalým pramínkem přilijeme chladnou Galaretku, přihodíme pár nadrobno nakrájených mátových lístků a vše opatrně, ale důkladně promícháme. Podle chuti můžeme dosladit (já jsem použila už jen jednu PL cukru, Galaretka je dost sladká).

  5. Tvarohovou směs nalijeme do formy na piškoty a jablka, formou párkrát klepneme o stůl, abychom vytěsnili případné vzduchové bubliny a náplň se dostala mezi piškoty. Dortík dáme do lednice nejméně na 2 hodiny ztuhnout, ještě lépe je nechat ho přes noc.

  6. Po důkladném zatuhnutí uvolníme dort z formy a podáváme ho vychlazený, dozdobený mátou, plátky jablíček, šlehačkou....


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!