Pizza z dýňové mouky s červenou cibulí (bez lepku, mléka a vajec) recept

Top Recepty, Pizzy

Suroviny na recept

100 g dýňové mouky (Adveni Medical)
100 g tapiokového škrobu (Adveni Medical)
200 g jáhlové mouky
2 lžíce oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička sušeného droždí
cca 300 ml vlažné vody
olivový olej
italské bylinky nebo pizza koření (sůl, bazalka, oregano, sušený česnek...)
rajčatová omáčka na pizzu (Sugo, Passata nebo kvalitní kečup)
Na obložení, co má kdo rád:
červená cibule nakrájená na půl měsíčky
veganský sýr nebo uzené Tofu

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme pevné těsto. Vodu přidáváme podle potřeby tak, aby se těsto nedrobilo, ale ani nelepilo.

  2. Rukama ho roztáhneme a umačkáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme asi 45 minut kynout na teplém místě.

  3. Poté potřeme olivovým olejem, posypeme pizza kořením, lehce pokapeme rajčatovou omáčkou, obložíme červenou cibulí nasekanou na půlměsíčky a posypeme nastrouhaným veganským sýrem nebo uzeným tofu.

  4. Pečeme při 160°C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!