Pizza z listového těsta I. recept

Top Recepty, Pizzy

Suroviny na recept

400 g listového těsta
50 g šunky
50 g turistického salámu
0,5 balíčku eidamu
0,5 balíčku uzeného eidamu
1 mozzarella
10 ks cherry rajčat
5 ks žampionů
1 zelená paprika
1/2 červené papriky
1/4 pórku
2 zelené cibulky
1 vejce na potření
Základní omáčka:
2 cibule
3 lžíce rajčatového protlaku
5 rajčat (nebo 1 plechovka loupaných,steril.)
3 stroužky česneku
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky (nebo lžička sušené)
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. 1. Nejdříve uvaříme omáčku - na oleji podusíme najemno krájenou cibuli, rajský protlak, jemně sekaná rajčata, bazalku, jemně kráj. česnek (prolisovaný), cukr, sůl, ml. pepř, až vznikne hustá omáčka.

  2. 2. Rozválíme obě těsta (po 200 g) na velikost plechu. První plát položíme na plech s pečícím papírem - propícháme vidličkou, aby se neudělaly vlny - pomažeme vychladlou omáčkou, poklademe salámem a zeleninou a nakonec posypeme směsí sýrů, nakrájených na kostičky, promíchaných se lžící oliv. oleje a koření na pizzu (nebo provensálským).

  3. Poté nahoru položíme druhý plát (nařezávala jsem vroub.kolečkem), pomažeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do vyhřáté trouby na 200°C. Po 10 min. ztlumíme na 180°C a pečeme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!