Plátky krkovice se zeleninou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

2 plátky krkovice bez kosti
olej
sůl
pepř mletý
čerstvý rozmarýn
provensálské koření
1 cibule
stroužek česneku
4 žampiony
1 menší mrkev
brokolice dle chuti
1/2 lžičky hladké mouky na zaprášení
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naklepeme, osolíme a opepříme, na pánvi rozehřejeme trošičku oleje, maso opečeme z obou stran, vyjmeme na talíř a uchováme v teple.

  2. Na pánev po mase vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek, osmahneme do sklovata, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na čtvrtky nakrájené žampiony a na kousky brokolici.

  3. Vše osolíme, orestujeme, zasypeme moukou, znovu chvilku opékáme a podlijeme vývarem/vodou. Přidáme bylinky a provaříme.

  4. Dle potřeby dochutíme, vložíme maso, prohřejeme a podáváme s bramborami na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!