Plněné knedlíky recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

600 g vařených brambor
300 g uzené krkovice
500 g kysaného zelí
200 g hrubé mouky
150 g krupice
3 cibule
1 vejce
1 stroužek česneku
5 lžic oleje
1 lžíci octa
2 lžíce strouhanky
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěnou uzenou krkovici a oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na lžíci oleje orestujeme třetinu cibule dozlatova, přidáme krkovici, rozetřený česnek a vyrestujeme šťávu na tuk.

  2. Pak zaprášíme strouhankou, promícháme a necháme vychladnout. Zelí scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat přes síto a překrájíme nadrobno.

  3. Druhou třetinu cibule orestujeme na lžíci oleje, zaprášíme cukrem, přidáme zelí, kmín, zalijeme vodou a podusíme doměkka. Na konci varu zelí dochutíme cukrem, solí a octem.

  4. Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, hrubou mouku, krupici a osolíme. Prsty rychle zaděláme vláčné těsto a vyválíme na plát 0,5 cm tlustý.

  5. Kulatým vykrajovátkem (asi o průměru 7 cm) vytvoříme kolečka a na každé dáme do středu směs uzeného masa.

  6. Kraje spojíme a vytvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě 15 minut. Zbylou cibuli usmažíme v horkém oleji dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!