Plněné knedlíky recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 600 g vařených brambor
- 300 g uzené krkovice
- 500 g kysaného zelí
- 200 g hrubé mouky
- 150 g krupice
- 3 cibule
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- 5 lžic oleje
- 1 lžíci octa
- 2 lžíce strouhanky
- sůl
- kmín
Postup Plněné knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Vykostěnou uzenou krkovici a oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na lžíci oleje orestujeme třetinu cibule dozlatova, přidáme krkovici, rozetřený česnek a vyrestujeme šťávu na tuk.
Pak zaprášíme strouhankou, promícháme a necháme vychladnout. Zelí scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat přes síto a překrájíme nadrobno.
Druhou třetinu cibule orestujeme na lžíci oleje, zaprášíme cukrem, přidáme zelí, kmín, zalijeme vodou a podusíme doměkka. Na konci varu zelí dochutíme cukrem, solí a octem.
Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, hrubou mouku, krupici a osolíme. Prsty rychle zaděláme vláčné těsto a vyválíme na plát 0,5 cm tlustý.
Kulatým vykrajovátkem (asi o průměru 7 cm) vytvoříme kolečka a na každé dáme do středu směs uzeného masa.
Kraje spojíme a vytvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě 15 minut. Zbylou cibuli usmažíme v horkém oleji dozlatova.