Plněné pečené papričky recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

kuřecí sekaná podle počtu strávníků
10 ks bílé papriky nejlépe slovenské (ty mají tu správnou vůni a chuť, asi 10ks,není to přesné, protože pokaždé jsou jiné, jinak velké, či duté)
pytlík vařené rýže
máslo
sůl
pepř dle potřeby
1 cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
koření do mletých mas

Postup přípravy receptu

  1. Paprikám odříznu stopky i s kouskem dužiny. Stopku z toho vyloupnu a dužinu s cibulí nakrájím na malé kostičky, přihodím k sekané, rýži dle množství sekané, aby nebylo přerýžováno, k tomu hořčici, koření, sůl.

  2. Naplním papriky a do každé zatlačím malý špalíček másla. Dám do pekáčku, podliji, poházím kousky másla. Když je směsi víc, do rohu pekáče jí dám jen tak.

  3. Peču na 180°C asi 20 minut přiklopené a nakonec odklopím a ještě chvíli jim dám, aby se pěkně zapekly.

  4. Někdy nechám šťávu tak, jak je. Někdy do ní přihodím kostku kuřecí šťávičky. K tomu brambůrky, pěkně ve šťávičce, voňavé po papričkách rozmačkat a baštíme. POZNÁMKA: Toto se dá i se žampiony, obdobný postup. Nožky vykroutit, posekat do sekané, okořenit stejně, akorát tu směsku koření dávám houbovou, naplnit kloboučky, kousek másla a na závěr do šťávy kostku houbovou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!