Plovdivské maso recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 600 g vepřové plece
- 2 ks cibule
- olej
- sůl
- 3 stroužky česneku
- 3 lžičky rajčatového protlaku
- 1 lžička (vrchovatá) mleté sladké papriky
- voda na podlití
- mouka hladká
Postup Plovdivské maso
Postup přípravy receptu
-
Plecko nakrájíme na drobné kostky.
Oloupanou a na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dorůžova.
Do cibulového základu přidáme nakrájené maso a opečeme.
Pak přidáme rajčatový protlak, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletou papriku, sůl a podlijeme vodou.
Maso dusíme do měkka, pak vyjmeme stranou.
Šťávu zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku a provaříme, asi 10 min.
Poté omáčku přecedíme přes jemný cedník a ještě asi 10-15 min. provaříme, než nám vystoupí tuk na povrch omáčky.
Dosolíme, vložíme maso a prohřejeme.
Podáváme s vařenými brambory, rýží, ale nám nejvíc chutnají vařená kolínka.