Polévka s krupicovými knedlíčky. recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

Část kuřecího masa (křídlo,stehno)
voda
Zelenina
sůl
vegeta
Knedlíčky:
1 vejce
1 lžíce oleje
krupice (hrubá pšeničná) podle potřeby
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso dáme vařit s vodou a solí, tak, aby se potopilo maso.

  2. Když se to začne vařit, tak přidáme zeleninu, nakrájenou na kousky:(mrkev, petržel, kedlubna, pórek, cibule, česnek, květák, brambory)

  3. Knedlíčky: Vejce vidličkou našleháme, přidáme sůl, olej, krupici, tolik, aby šly brát knedlíky na vidličku. Vaříme 7 minut.

  4. Vody podle množství polévky. Vaříme do měkka. Knedlíčky dáváme, když se to vaří, dochutíme vegetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!