Polévka s krupicovými knedlíčky. recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- Část kuřecího masa (křídlo,stehno)
- voda
- Zelenina
- sůl
- vegeta
- Knedlíčky:
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- krupice (hrubá pšeničná) podle potřeby
- sůl
Postup Polévka s krupicovými knedlíčky.
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso dáme vařit s vodou a solí, tak, aby se potopilo maso.
Když se to začne vařit, tak přidáme zeleninu, nakrájenou na kousky:(mrkev, petržel, kedlubna, pórek, cibule, česnek, květák, brambory)
Knedlíčky: Vejce vidličkou našleháme, přidáme sůl, olej, krupici, tolik, aby šly brát knedlíky na vidličku. Vaříme 7 minut.
Vody podle množství polévky. Vaříme do měkka. Knedlíčky dáváme, když se to vaří, dochutíme vegetou.