Pomazánka z droždí a pohanky recept

Top Recepty, Pomazánky

Suroviny na recept

100 g čerstvého droždí nebo 2-3 kostky
větší cibule
2-3 stroužky utřeného česneku
1/4 hrnku pohanky
4 vejce
lžíce másla
lžička hořčice
sůl
pepř
špetka chilli
pažitka nebo zelená cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Přivedeme k varu, dvě minuty povaříme a odstavíme. Přiklopíme poklicí a necháme cca 20 minut dojít (můžeme ji dát do peřin).

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme dozlatova. Přidáme droždí a necháme rozpustit. Když začne droždí zase houstnout, přidáme rozšlehaná vejce a česnek.

  3. Mícháme, až se vejce srazí do požadované konzistence. Přidáme pohanku a hořčici. Vše pořádně promícháme a dochutíme solí, pepřem, chilli a cibulkou. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!