Pomerančový dort s krémem z bílé čokolády recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

175 g hnědého cukru
175 g másla
100 g hladké mouky
100 g mletých mandlí
kůra ze 4 pomerančů
šťáva z 1 pomeranče
4 vejce
1 lžička prášku do pečiva
200 g bílé čokolády
300 g Crème Fraiche

Postup přípravy receptu

  1. Cukr vyšleháme s máslem a pomerančovou kůrovou. Poté vmícháme žloutky, mouku s práškem do pečiva a mletými mandlemi a šťávou z jednoho pomeranče. Pořádně zamícháme, abychom neměli hrudky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně vmícháme do těsta.

  2. Těsto vlijeme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25-35 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  3. připravíme krém. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a necháme mírně vychladnout. Poté vmícháme crème fraiche a krémem naplníme korpus. Zdobíme buď strouhanou čokoládou nebo jinak dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!