Pražský guláš recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

25 dkg cibule
4 lžíce sádla
50 - 60 dkg hovězí kližky
2 lžičky hladké mouky
2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky
rajčatový protlak
7 dcl vývaru (z kostí)
sůl
2 stroužky česneku
kmín
mletý pepř
majoránka
2 párky

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světle zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, přidáme hladkou mouku a opět osmahneme.

  2. Zaprášíme sladkou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme třený česnek, rozsekaný kmín, pepř a dusíme.

  3. Před dokončením přidáme na jemno rozemletou majoránku.

  4. Před podávání se každá porce ozdobí půlkou ohřátého párku. Podáváme s houskovými knedlíky nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!