Prdelačka recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- jelita (nebo vážený jelitový prejt)
- 3-4 stroužky česneku
- 1 cibule
- majoránka
- 1 Masox kostka
- pepř
- 1 brambora (střední)
- sádlo
- rýže (kroupy, dle chuti)
Postup Prdelačka
Postup přípravy receptu
-
Na kousek sádla dáme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovata.
Přidáme 2 stroužky utřeného česneku a zalijeme trochou vody s kostkou Masoxu.
Přidáme nakrájená, rozdrobená, případně nastrouhaná jelita-prejt) a rozvaříme do struktury bez zjevných kusů.
Přidáme horkou vodu a nastrouhaný brambor na hrubém struhadle a zbytek česneku.
Dáme cca 2 špetky majoránky a vaříme, dokud není brambor změklý.
Dochutíme pepřem a případně tekutým kořením (Vegeta).
Vypneme a přidáme pro vůni zbytek majoránky.