Prdelačka recept

Top Recepty, Pro začátečníky

Suroviny na recept

jelita (nebo vážený jelitový prejt)
3-4 stroužky česneku
1 cibule
majoránka
1 Masox kostka
pepř
1 brambora (střední)
sádlo
rýže (kroupy, dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Na kousek sádla dáme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovata.

  2. Přidáme 2 stroužky utřeného česneku a zalijeme trochou vody s kostkou Masoxu.

  3. Přidáme nakrájená, rozdrobená, případně nastrouhaná jelita-prejt) a rozvaříme do struktury bez zjevných kusů.

  4. Přidáme horkou vodu a nastrouhaný brambor na hrubém struhadle a zbytek česneku.

  5. Dáme cca 2 špetky majoránky a vaříme, dokud není brambor změklý.

  6. Dochutíme pepřem a případně tekutým kořením (Vegeta).

  7. Vypneme a přidáme pro vůni zbytek majoránky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!