Pstruh s cibulí a jablky recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

2 pstruj
2 jablka
2 cibule
šťáva z citronu
lžíce oleje
sůl
příloha:
brambory
sůl
rozmarýn
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče vymazaného olejem dáme pstruha (předem zakapeme citronem a osolíme). Na pánev dáme olej a orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka a jablka zbavené jadřince, nakrájené na plátky. Necháme zesklovatět a směs potom dáme na a kolem pstruha. Pekáč dáme do trouby na 15 minut.

  2. Příloha v mém případě brambory s rozmarýnem: Malé brambory omyjeme, osušíme a dáme do zapékací mísy, pokapeme olejem, posypeme hrubou solí a rozmarýnem.

  3. Dáme do trouby na 200°C na cca 45 minut, záleží na velikosti brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!