Pstruh s cibulí a jablky recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 2 pstruj
- 2 jablka
- 2 cibule
- šťáva z citronu
- lžíce oleje
- sůl
- příloha:
- brambory
- sůl
- rozmarýn
- olej
Postup Pstruh s cibulí a jablky
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče vymazaného olejem dáme pstruha (předem zakapeme citronem a osolíme). Na pánev dáme olej a orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka a jablka zbavené jadřince, nakrájené na plátky. Necháme zesklovatět a směs potom dáme na a kolem pstruha. Pekáč dáme do trouby na 15 minut.
Příloha v mém případě brambory s rozmarýnem: Malé brambory omyjeme, osušíme a dáme do zapékací mísy, pokapeme olejem, posypeme hrubou solí a rozmarýnem.
Dáme do trouby na 200°C na cca 45 minut, záleží na velikosti brambor.