Ptáček z hájenky recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

hovězí roštěná
cibule
vajíčka
anglická slanina
hříbky
sůl
pepř
koření Divočina
bujón
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme houby (čerstvé, ale mohou být i sušené nebo mražené), až jsou houby měkké, přidáme vajíčka a směs osolíme, opepříme.

  2. Roštěnky si nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, okořeníme kořením divočina, poklademe plátky anglické slaniny a poklademe připravenou směsí z vajíček a hříbků.

  3. Ptáčky obalíme v hladké mouce a necháme na rozpáleném oleji zatáhnout. Poté podlijeme vodou, přidáme bujón a opět koření divočina. Dusíme do změknutí. Štáva se pěkně vyvaří a zhoustne, takže nemusíme ničím dohušťovat. Podáváme s rýží, dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!