Pupek na zelenině recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 1 kg očistěného hovězího pupku
- 200 g uzeného bůčku
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 polévkové lžíce cukru
- 1/2 l červeného vína
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g čerstvých žampionů
- 1/2 fenyklu
- 3 řapíky celeru
- 2 větší mrkve
- 2 bobkové listy
- tymián
- 3 dcl silného hovězího vývaru
- sůl
- pepř
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
Postup Pupek na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso vyjmeme a do základu přidáme orestovat cibuli, česnek a mrkev, po chvíli rajčatový protlak s cukrem.
Podlijeme vývarem a vrátíme maso.
Necháme asi 10 minut dusit, aby maso pustilo šťávu a přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přiklopíme.
Dochutíme podle potřeby. Dusíme na mírném ohni ještě hodinu, aby bylo maso měkké. Ke konci přidáme pokrájený řapíkatý celer, žampiony a fenykl a dovaříme ještě 15 minut.