Purkmistrův měšec recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

Na měšec:
750 g vepřové kýty
sůl
pepř
čerstvý zázvor
olej
50 g cibule
4 dcl bujónu nebo vývaru
40 g hladké mouky
Náplň:
Trocha oleje
50 g cibule
100 g žampionů
100 g tenkých párků
1 vařené vejce
50 g slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové kýty nakrájíme větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme čerstvým zázvorem. Na slanině a cibuli podusíme žampiony a na kolečka nakrájené párky.

  2. Tuto směs naložíme na kýtu a na každý kus masa přidáme kolečko vařeného vajíčka. Plátek upravíme a svážeme potravinářským motouzem do tvaru měšců.

  3. V kastrolu osmažíme dorůžova cibuli a na tomto základě opečeme měšce ze všech stran. Podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Podléváme, obracíme. Pečeme asi 40 minut, podle měkkosti masa.

  4. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou a provaříme. Podáváme s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!