Rajčatovo-cuketový základ na pizzu recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 300 g vyzrálých rajčat
- 200 g oloupané cukety bez semínek
- velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce oleje
- 1-2 lžičky hnědého cukru
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky bazalky
- mletá pálivá paprika dle chuti
- sůl
- pepř
Postup Rajčatovo-cuketový základ na pizzu
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nařežeme do kříže, krátce spaříme horkou vodou a po chvíli oloupeme. Cuketu nastrouháme na hrubo, cibuli a česnek na drobno.
Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli a ke konci přidáme česnek. Přisypeme nakrájená rajčata a cuketu. Dusíme do měkka a částečného vydušení vody.
Přidáme protlak, papriku, cukr, bylinky a chvíli povaříme do zhoustnutí. Rozmixujeme ponorným mixérem, ale klidně tam mohou zůstat i kousky.
Nakonec dochutíme, toto množství bylinek je orientační, přidáváme po troškách, až dosáhneme požadované chuti. Omáčka je dobrá i na těstoviny.