Rajčatovo-cuketový základ na pizzu recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

300 g vyzrálých rajčat
200 g oloupané cukety bez semínek
velká cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce oleje
1-2 lžičky hnědého cukru
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky bazalky
mletá pálivá paprika dle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařežeme do kříže, krátce spaříme horkou vodou a po chvíli oloupeme. Cuketu nastrouháme na hrubo, cibuli a česnek na drobno.

  2. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli a ke konci přidáme česnek. Přisypeme nakrájená rajčata a cuketu. Dusíme do měkka a částečného vydušení vody.

  3. Přidáme protlak, papriku, cukr, bylinky a chvíli povaříme do zhoustnutí. Rozmixujeme ponorným mixérem, ale klidně tam mohou zůstat i kousky.

  4. Nakonec dochutíme, toto množství bylinek je orientační, přidáváme po troškách, až dosáhneme požadované chuti. Omáčka je dobrá i na těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!