Řecké kuře recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kg kuřecích stehen
1/4 hrnku oleje
1/3 hrnku citrónové šťávy
1 lžíce medu
1 lžička oregana
1 lžíce rozmarýnu (větvička)
4 stroužky česneku
sůl
na omáčku:
2 lžičky škrobové moučky
1/2 hrnku vody
1 kostka kuřecího nebo zeleninového bujónu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady, touto šťávou polijeme stehýnka a dáme je přes noc marinovat. Stehýnka v marinádě alespoň jednou obrátíme.

  2. Druhý den pečeme v troubě na 180°C nebo grilujeme. Občas potíráme marinádou a nepodléváme!

  3. Omáčka: 2 lžičky škrobové moučky rozmícháme v 1/2 hrnku vody + kostka kuřecího nebo zeleninového bujónu + zbylá marináda.

  4. 10 min. před koncem pečení nalijeme omáčku na maso a dáme zapéct do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!