Řecké kuře recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kg kuřecích stehen
- 1/4 hrnku oleje
- 1/3 hrnku citrónové šťávy
- 1 lžíce medu
- 1 lžička oregana
- 1 lžíce rozmarýnu (větvička)
- 4 stroužky česneku
- sůl
- na omáčku:
- 2 lžičky škrobové moučky
- 1/2 hrnku vody
- 1 kostka kuřecího nebo zeleninového bujónu
Postup Řecké kuře
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme dohromady, touto šťávou polijeme stehýnka a dáme je přes noc marinovat. Stehýnka v marinádě alespoň jednou obrátíme.
Druhý den pečeme v troubě na 180°C nebo grilujeme. Občas potíráme marinádou a nepodléváme!
Omáčka: 2 lžičky škrobové moučky rozmícháme v 1/2 hrnku vody + kostka kuřecího nebo zeleninového bujónu + zbylá marináda.
10 min. před koncem pečení nalijeme omáčku na maso a dáme zapéct do trouby.