Řeřichová mísa recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

řeřicha
mungo klíčky
řecká okurka
nezralá rajče
avokádo
natvrdo vejce
rozdrcené arašídy
čerstvá listky máta peprná
čerstvý lístky koriandr
jemně nasekaná bazalka
kuřecí stehno
ketchap manis sojová omáčka
olej
omáčka gado gado
česnek
chilli
krevetová pasta
arašídy
kokosové mléko
cukr hnědý
rýžová mouka
ploché rýžové nudle
limetka
olej sezamový

Postup přípravy receptu

  1. Nasu velku maxi zeruchy sme posekali na cca 3 cm kusky. Mungo klicky sme dali na cca 1 minutu obarit do horucej vody a hned ochladili do studenej aby nestratili farbu.

  2. Zeruchu a ochladnute mungo klicky sme zmiesali a pridali sme tak za dve lyzice nakrajanej maty plus cerstveho koriandra a bazalky.

  3. Vsetko poriadne premiesali. Vajicka sme si dali uvarit na tvrdo a nakrajali na stvrtky.

  4. Grecku uhorku sme nakrajali na hrubo, zrelu paradajku na osminky.

  5. Zo zreleho avokada sme vybrali kostku a odstranili kozu a rozkrajali na pasiky a hned potreli limetkovou stavou, aby nam neocernelo.

  6. Kuracie prsia sme dali marinovat do zmesi sladkej soja omacky Ketchap Manis a sezamoveho oleja.

  7. Po pol hodine marinovania sme dali ugrilovat z obidvoch stran a nakrajali na hrubsie slize.

  8. Ryzove slize sme dali uvarit podla navodu.

  9. Omacku dressing sme servirovali samostatne aby nam salat nezvadol. Omacka bola upravena Gado Gado s extra bazalkou a cerstvym tumerikom.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!