Řeřichová mísa recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- řeřicha
- mungo klíčky
- řecká okurka
- nezralá rajče
- avokádo
- natvrdo vejce
- rozdrcené arašídy
- čerstvá listky máta peprná
- čerstvý lístky koriandr
- jemně nasekaná bazalka
- kuřecí stehno
- ketchap manis sojová omáčka
- olej
- omáčka gado gado
- česnek
- chilli
- krevetová pasta
- arašídy
- kokosové mléko
- cukr hnědý
- rýžová mouka
- ploché rýžové nudle
- limetka
- olej sezamový
Postup Řeřichová mísa
Postup přípravy receptu
-
Nasu velku maxi zeruchy sme posekali na cca 3 cm kusky. Mungo klicky sme dali na cca 1 minutu obarit do horucej vody a hned ochladili do studenej aby nestratili farbu.
Zeruchu a ochladnute mungo klicky sme zmiesali a pridali sme tak za dve lyzice nakrajanej maty plus cerstveho koriandra a bazalky.
Vsetko poriadne premiesali. Vajicka sme si dali uvarit na tvrdo a nakrajali na stvrtky.
Grecku uhorku sme nakrajali na hrubo, zrelu paradajku na osminky.
Zo zreleho avokada sme vybrali kostku a odstranili kozu a rozkrajali na pasiky a hned potreli limetkovou stavou, aby nam neocernelo.
Kuracie prsia sme dali marinovat do zmesi sladkej soja omacky Ketchap Manis a sezamoveho oleja.
Po pol hodine marinovania sme dali ugrilovat z obidvoch stran a nakrajali na hrubsie slize.
Ryzove slize sme dali uvarit podla navodu.
Omacku dressing sme servirovali samostatne aby nam salat nezvadol. Omacka bola upravena Gado Gado s extra bazalkou a cerstvym tumerikom.