Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

6 plátků dobré slaniny (slabých)
1/4 cibule
2 kostky masox
1/4 kg mleté maso
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
pepř
sůl
Maggi
1 vejce
2 polévkové lžíce mouky hladké
3 polévkové lžíce strouhanky
na špičku nože zázvor mletý

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na drobno, hodně drobno a dáme do hrnce osmahnout.

  2. Jakmile pustí tuk, přidáme najemno nasekanou cibuli a restujeme do zlatova.

  3. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, krátce společně orestujeme, to už je skoro nasucho, přidáme hrnek vody a dvě kostky masoxu a provaříme.

  4. Přidáme 2 l vody a vaříme.

  5. Z mletého masa, které jsme podle vlastní chuti okořenili a přidali jedno vejce, žádnou strouhanku, mouku nebo housky.

  6. Jen maso, vejce a koření, vykrajujeme malou lžičkou nočky a zavařujeme do vývaru.

  7. Z vejce, mouky a trochu vody připravíme panýrunk (na obalování řízků), přidáme strouhanku a vytvoříme polotuhou hmotu, přidáme zázvor a opět lžičkou nočky a šup do polévky.

  8. Polévku dosolíme nakonec.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!