Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 6 plátků dobré slaniny (slabých)
- 1/4 cibule
- 2 kostky masox
- 1/4 kg mleté maso
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- pepř
- sůl
- Maggi
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce mouky hladké
- 3 polévkové lžíce strouhanky
- na špičku nože zázvor mletý
Postup Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na drobno, hodně drobno a dáme do hrnce osmahnout.
Jakmile pustí tuk, přidáme najemno nasekanou cibuli a restujeme do zlatova.
Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, krátce společně orestujeme, to už je skoro nasucho, přidáme hrnek vody a dvě kostky masoxu a provaříme.
Přidáme 2 l vody a vaříme.
Z mletého masa, které jsme podle vlastní chuti okořenili a přidali jedno vejce, žádnou strouhanku, mouku nebo housky.
Jen maso, vejce a koření, vykrajujeme malou lžičkou nočky a zavařujeme do vývaru.
Z vejce, mouky a trochu vody připravíme panýrunk (na obalování řízků), přidáme strouhanku a vytvoříme polotuhou hmotu, přidáme zázvor a opět lžičkou nočky a šup do polévky.
Polévku dosolíme nakonec.