Řezy „Prsa černošky“ recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Piškot
- 4 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce horké vody
- 175 g polohrubé mouky
- 150 g mletého máku (může i nemletý)
- 1 lžička prášku do pečiva
- l lžička skořice
- Krém
- 1/2 l mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 máslo
- 2 lžíce nutely
- 1/2 salka (předem uvařeného v plechovce, nebo už koupené karamelové)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 balíček kulatých piškotů
- rozinky
- Na svaření
- 100 ml vody
- 50 ml rumu
- 3 lžíce sirupu
- (Čokoládová poleva)
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g ztuženého tuku
Postup Řezy „Prsa černošky“
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 st.
Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále zašleháme změklé máslo, olej, vodu.
Lehce přimícháme mletý mák, sníh a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva.
Pečeme buď na pečícím papíře nebo tukem vytřeném a moukou vysypaném plechu při 190-200 stupních asi 10 minut.
Upečený piškot můžeme pokapat ředěnou citrónovou vodou.
Krém: Z mléka + pudinku uvaříme podle návodu pudink a dáme vychladit (pokud posypeme povrch moučkovým cukrem neudělá se škraloup).
Máslo trochu vyšleháme s nutelou, potom po částech zašleháváme pudink a nakonec zašleháme salko. Krém nabude do pěny.
Na piškot natřeme krém a skládáme piškoty, které těsně před pokládáním namočíme celé do svařeného nálevu. Piškoty mírně zatlačíme do krému a klademe asi 1 cm od sebe kvůli lepšímu krájení.
Dáme vychladit, krém musí být ztuhlý a piškoty zároveň vsáknou tekutinu.
Čokoládu rozpustíme s tukem v hrnku, ponořeném do horké vody.
Piškoty jsem polévala takto: Jednou rukou jsem celý plech naklonila a kuchyňský štěteček celý namočila do polevy a potírala odshora vždy celou řadu piškotů. Poleva mezitím steče a nezůstane tak silná vrstva. Jde to docela dobře. Poleva rychle tuhne.
Na každý piškot poklademe rozinku.