Řezy „Prsa černošky“ recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Piškot
4 vejce
150 g moučkového cukru
100 g másla
3 lžíce oleje
3 lžíce horké vody
175 g polohrubé mouky
150 g mletého máku (může i nemletý)
1 lžička prášku do pečiva
l lžička skořice
Krém
1/2 l mléka
1 vanilkový pudink
1 máslo
2 lžíce nutely
1/2 salka (předem uvařeného v plechovce, nebo už koupené karamelové)
1 lžíce citrónové šťávy
1 balíček kulatých piškotů
rozinky
Na svaření
100 ml vody
50 ml rumu
3 lžíce sirupu
(Čokoládová poleva)
100 g čokolády na vaření
50 g ztuženého tuku

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 st.

  2. Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit.

  3. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále zašleháme změklé máslo, olej, vodu.

  4. Lehce přimícháme mletý mák, sníh a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva.

  5. Pečeme buď na pečícím papíře nebo tukem vytřeném a moukou vysypaném plechu při 190-200 stupních asi 10 minut.

  6. Upečený piškot můžeme pokapat ředěnou citrónovou vodou.

  7. Krém: Z mléka + pudinku uvaříme podle návodu pudink a dáme vychladit (pokud posypeme povrch moučkovým cukrem neudělá se škraloup).

  8. Máslo trochu vyšleháme s nutelou, potom po částech zašleháváme pudink a nakonec zašleháme salko. Krém nabude do pěny.

  9. Na piškot natřeme krém a skládáme piškoty, které těsně před pokládáním namočíme celé do svařeného nálevu. Piškoty mírně zatlačíme do krému a klademe asi 1 cm od sebe kvůli lepšímu krájení.

  10. Dáme vychladit, krém musí být ztuhlý a piškoty zároveň vsáknou tekutinu.

  11. Čokoládu rozpustíme s tukem v hrnku, ponořeném do horké vody.

  12. Piškoty jsem polévala takto: Jednou rukou jsem celý plech naklonila a kuchyňský štěteček celý namočila do polevy a potírala odshora vždy celou řadu piškotů. Poleva mezitím steče a nezůstane tak silná vrstva. Jde to docela dobře. Poleva rychle tuhne.

  13. Na každý piškot poklademe rozinku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!