Řezy se šlehačkou a lískooříškovým krémem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

6 vajec
120 g cukru krupice
120 g polohrubé mouky
2 lžíce prosátého kakaa
1/2 prášku do pečiva
7-8 lžic horké vody nebo kávy
2 lžíce oleje
krém
240 ml vody
100 g cukru
400 g sušeného mléka
300 g lískooříškového krému
250 g másla
vanilkový cukr
500 ml šlehačky (může být i rostlinná bez ztužovače)
2 ztužovače

Postup přípravy receptu

  1. Začneme krémem, aby trochu ztuhl. Do vlažné vody dáme rozpustit cukr a po té vsypeme mléko. Po smíchání přidáváme po kouscích máslo, vyšleháme a nakonec nutellu (stačí i ta levnější). Prošleháme do krému. Dáme ztuhnout.

  2. Vejce vyšleháme s cukrem a vodou do pěny. Přidáme zbytek surovin a mícháme zlehka vařečkou. Pečeme na pečícím papíru a plech s vyšším okrajem asi 10 minut při 180-190 st.

  3. Vychladlý korpus potřeme krémem a nahoru dáme ušlehanou šlehačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!