Rizoto s paprikou a hráškem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

500 g kuřecích prsou
360 g rýže
1 cibule
1 větší paprika
4-5 lžic mraženého hrášku
2 lžičky grilovacího koření
2-3 lžičky sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme na drobno.

  2. Nasypeme ji na pánvičku do rozpáleného oleje a lehce osmahneme. Přidáme kuřecí maso pokrájené na malé kousky (na kostičky), opečeme ze všech stran, osolíme a posypeme grilovacím kořením.

  3. Podlijeme vodou.

  4. Papriku omyjeme a nakrájíme na proužky a přisypeme k masu.

  5. Dusíme, dokud není maso hotové.

  6. Těsně před koncem přidáme mražený hrášek, necháme odpařit veškerou vodu.

  7. Rýži uvaříme a přisypeme k masu, paprice a hrášku.

  8. Přidáme sladkou papriku a důkladně promícháme.

  9. Můžeme podávat s kyselými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!