Rizoto z vepřového masa recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

Libovější bůček nebo plec
olej
cibule
sůl
pepř
sterilované lečo
trochu rajčatového protlaku
rýže
tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme do sklovita nakrájenou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a restujeme do tuku, přidáme protlak, ještě chvíli osmahneme a podlijeme vodou.

  2. Dusíme do měkka a ke konci přidáme lečo, šťávu zredukujeme, ať ji není příliš mnoho.

  3. Rýži propláchneme, přidáme vodu a dusíme, na 1 díl rýže, 1 1/2 dílu vody - i malinko méně, trochu soli a lžíce oleje.

  4. Nakonec vše smícháme dohromady, chvíli necháme pod pokličkou odležet a podáváme sypané strouhaným sýrem a se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!