Rizoto z vepřového masa recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- Libovější bůček nebo plec
- olej
- cibule
- sůl
- pepř
- sterilované lečo
- trochu rajčatového protlaku
- rýže
- tvrdý sýr na posypání
Postup Rizoto z vepřového masa
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme do sklovita nakrájenou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a restujeme do tuku, přidáme protlak, ještě chvíli osmahneme a podlijeme vodou.
Dusíme do měkka a ke konci přidáme lečo, šťávu zredukujeme, ať ji není příliš mnoho.
Rýži propláchneme, přidáme vodu a dusíme, na 1 díl rýže, 1 1/2 dílu vody - i malinko méně, trochu soli a lžíce oleje.
Nakonec vše smícháme dohromady, chvíli necháme pod pokličkou odležet a podáváme sypané strouhaným sýrem a se zeleninou.