Roastbeef recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 400 g vysokého roštěnce
- 100 g dijonské hořčice
- 100 ml oleje
- pepř
- sůl
- vepřové sádlo
- worchester
Postup Roastbeef
Postup přípravy receptu
-
Roštěnec naložíme do směsi z dijonské hořčice a oleje a necháme cca 24 hodin v ledničce odpočinout.
Pak vyjmeme, zbavíme marinády, osušíme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a roštěnec ze všech stran opečeme, aby se zatáhl.
Dáme do pekáčku, zalijeme částí výpečku a na 150° pečeme cca 20 - 30 min. Po upečení necháme chvíli stát, aby se šťáva v mase rozlila po celém kuse a pak nakrájíme na tenké plátky. Vhodná příloha jsou vařené brambory, tatarská omáčka popř. nakládané okurky. Vhodné i za studena jako pohoštění na obložené mísy.