Roládičky z panenky recept
Top Recepty, MinutkySuroviny na recept
- 60 dkg vepřových panenek
- 15 dkg šunky
- 5 dkg plátkového sýra
- sůl
- pepř
- špejle
- tuk na smažení
- 10 dkg anglické slaniny
- 5 dkg uzeného masa
- 5 dkg žampionů
Postup Roládičky z panenky
Postup přípravy receptu
-
Vepřové panenky nakrájíme na špalíčky tak, aby na jednu porci vyšly 3 nebo 4 roládičky. Rozklepeme, osolíme, opepříme, položíme pruh šunky podle průměru panenky, na ni plátek sýra tak, aby nevyčníval.
Srolujeme a stejně zpracujeme ostatní kousky masa. Na špejli napíchneme 3 nebo 4 roládičky.
Orestujeme nakrájenou anglickou slaninu s uzeným dočervena, přidáme žampiony a podusíme.Přisolíme podle chuti.
Na pánvi rozpálíme tuk a roládičky na špejli po obou stranách upečeme 2-3 minuty po každé straně, aby zůstaly křehké.. Odložíme do tepla.
Z pánve slejeme tuk a výpek rozvaříme s žampionovou směsí.
Jako příloha brambory různé úpravy, nejlépe hranolky nebo americké brambory, majonézové omáčky a syrová zelenina.