Roládičky z panenky recept

Top Recepty, Minutky

Suroviny na recept

60 dkg vepřových panenek
15 dkg šunky
5 dkg plátkového sýra
sůl
pepř
špejle
tuk na smažení
10 dkg anglické slaniny
5 dkg uzeného masa
5 dkg žampionů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové panenky nakrájíme na špalíčky tak, aby na jednu porci vyšly 3 nebo 4 roládičky. Rozklepeme, osolíme, opepříme, položíme pruh šunky podle průměru panenky, na ni plátek sýra tak, aby nevyčníval.

  2. Srolujeme a stejně zpracujeme ostatní kousky masa. Na špejli napíchneme 3 nebo 4 roládičky.

  3. Orestujeme nakrájenou anglickou slaninu s uzeným dočervena, přidáme žampiony a podusíme.Přisolíme podle chuti.

  4. Na pánvi rozpálíme tuk a roládičky na špejli po obou stranách upečeme 2-3 minuty po každé straně, aby zůstaly křehké.. Odložíme do tepla.

  5. Z pánve slejeme tuk a výpek rozvaříme s žampionovou směsí.

  6. Jako příloha brambory různé úpravy, nejlépe hranolky nebo americké brambory, majonézové omáčky a syrová zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!