Ruměnky recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

250 g hladké mouky
60 g másla
1 vejce
90 g cukru moučka
lžíce medu
40 g mletých mandlí
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky skořice
1-2 lžičky koření do perníku
lžíce rumu
poleva:
200 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
3-4 lžíce horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Na vále smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme vejce, změklé máslo a rum. Zpracujeme nelepivé, kompaktní těsto. Zabalíme do folie, necháme při pokojové teplotě hodinu odležet.

  2. Po té rozdělíme na dva díly a vytvarujeme hada. Nakrájíme na stejné cca 2 cm kousky. Z každého uválíme kuličku a ukládáme na plech s pečícím papírem.

  3. Pečeme na 170 st cca 8-10 minut. Z cukru, vody a rumu umícháme řidší polevu. Vychladlé perníčky namáčíme v polevě a necháme zaschnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy