Rybízový pudink / želé recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Pudink / želé:
- 400 g červeného rybízu (nebo bílého...)
- 1 vanilkový pudink
- cukr krupice dle chuti
- olej nebo potravinářská folie
- Dohotovení:
- bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- vanilkový cukr
- čerstvý rybíz
- piškoty, čokoládová nebo jogurtová poleva...
Postup Rybízový pudink / želé
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili semínek a stopek.
Tekutinu nalijeme do odměrky, dolijeme vodou do množství 4 dl, přimícháme cukr dle chuti a vanilkový pudink. Přivedeme k varu, necháme povařit a pak nalijeme do vymaštěných nebo fólií vyložených skleniček (mističek).
Necháme v chladu ztuhnout. Pak vyklopíme na talířek, přidáme jogurt ochucený vanilkovým cukrem a dozdobíme čerstvým rybízem... a podáváme.
Místo rybízu můžeme použít například i angrešt, rybíz, jostu...