Rychlá polévka s hlívou a drožďovými knedlíčky recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 velká mrkev
1/2 cibule
kousek celeru
3 ks hlíva ústřičná
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 l vývaru nebo vody
Masox
1/2 lžičky drceného kmínu
špetku mletého nového koření
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky kari
špetku mletého zázvoru
sůl
pepř
libeček
Drožďové knedlíčky:
1 lžíce sádla nebo oleje
2 droždí
1 vejce
3 stroužky česneku
sůl
majoránka
1/2 cibule
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme všechnu zeleninu na drobné kostičky, hlívu na tenké nudličky a osmažíme na rozpáleném tuku. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme po troškách vlažným vývarem.

  2. Přidáme koření a necháme 15 minut zvolna vařit.

  3. Nakonec zavaříme knedlíčky, nasekaný libeček a 5 minut povaříme. Osolíme podle chuti.

  4. Drožďové knedlíčky: Na tuku osmažíme do zlatova jemně nakrájenou cibuli, do ní rozdrobíme droždí a mícháme asi 5 minut. Necháme vychladit a přidáme vejce, nastrouhaný česnek, majoránku, sůl a strouhanku. Promícháme a vlhkýma rukama tvoříme knedlíčky. Pokud spěcháme, vykrájíme malou namočenou lžičkou v polévce. Pro dospělé můžeme přidat pepř.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!