Rychtářská polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- Asi 1,25 l slepičího vývaru z kostky
- Dva řízky z kuřecích prsíček
- 1 brambora
- 20 g másla
- nať z pórku
- 100 ml smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- těstoviny
- sůl
- pepř
- rajče
Postup Rychtářská polévka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, na něj dáme na tenká kolečka nakrájený pórek, oloupané na plátky nakrájené žampióny a osmažíme. Přisypeme lžíci mouky, znovu osmažíme a zalijeme vývarem.
Přidáme na kostičky nakrájené maso, brambory a oloupané a pokrájené rajče. Uvedeme do varu, ztlumíme a na mírném ohni vaříme 15 minut.
Potom přidáme hrst drobných těstovin, zalijeme smetanou a za občasného míchání necháme povařit. Dochutíme solí a pepřem.