Rychtářská polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

Asi 1,25 l slepičího vývaru z kostky
Dva řízky z kuřecích prsíček
1 brambora
20 g másla
nať z pórku
100 ml smetany
1 lžíce hladké mouky
těstoviny
sůl
pepř
rajče

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, na něj dáme na tenká kolečka nakrájený pórek, oloupané na plátky nakrájené žampióny a osmažíme. Přisypeme lžíci mouky, znovu osmažíme a zalijeme vývarem.

  2. Přidáme na kostičky nakrájené maso, brambory a oloupané a pokrájené rajče. Uvedeme do varu, ztlumíme a na mírném ohni vaříme 15 minut.

  3. Potom přidáme hrst drobných těstovin, zalijeme smetanou a za občasného míchání necháme povařit. Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!