Rýžovo-fazolový pilaf recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 125 g rýže (směs dlouhozrnné a divoké)
- 50 g červené čočky
- 400 g fazolí
- 300 ml zeleninového vývaru
- 200 g sekaných rajčat
- 15 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky cayenského pepře
- 3 větší vejce
- sůl
- směs bylinek (sušených nebo čerstvých)
Postup Rýžovo-fazolový pilaf
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme jemně pokrájený česnek a kurkumu a promícháme.
Jakmile začne česnek vonět (né hnědnout) přisypeme rýži a červenou čočku.
Promícháme, zalijeme vývarem, přidáme sekaná rajčata, skořici a cayenský pepř.
Snížíme plamen, přikryme pokličkou a vaříme asi 20 minut nebo dokud není všechna tekutina vsáknutá a rýže není měkká.
Poté přimícháme scezené fazole kousek másla a necháme ještě 2-3 minuty prohřát.
Mezitím si připravíme vaječný svítek.
Na pánvi rozehřejeme zbytek másla s 1 lžicí olivového oleje.
Vejce jemně prošleháme, ochutíme solí a vmícháme bylinky.
Nalijeme na pánev a smažíme z obou stran.
Jakmile je vaječná směs hotová, smotáme ji do ruličky a nakrájíme na tenké plátky.
Na talíř servírujeme rýžovo-fazolový pilaf společně s vaječným svítkem.