Rýžovo-fazolový pilaf recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

125 g rýže (směs dlouhozrnné a divoké)
50 g červené čočky
400 g fazolí
300 ml zeleninového vývaru
200 g sekaných rajčat
15 g másla
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky cayenského pepře
3 větší vejce
sůl
směs bylinek (sušených nebo čerstvých)

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme jemně pokrájený česnek a kurkumu a promícháme.

  2. Jakmile začne česnek vonět (né hnědnout) přisypeme rýži a červenou čočku.

  3. Promícháme, zalijeme vývarem, přidáme sekaná rajčata, skořici a cayenský pepř.

  4. Snížíme plamen, přikryme pokličkou a vaříme asi 20 minut nebo dokud není všechna tekutina vsáknutá a rýže není měkká.

  5. Poté přimícháme scezené fazole kousek másla a necháme ještě 2-3 minuty prohřát.

  6. Mezitím si připravíme vaječný svítek.

  7. Na pánvi rozehřejeme zbytek másla s 1 lžicí olivového oleje.

  8. Vejce jemně prošleháme, ochutíme solí a vmícháme bylinky.

  9. Nalijeme na pánev a smažíme z obou stran.

  10. Jakmile je vaječná směs hotová, smotáme ji do ruličky a nakrájíme na tenké plátky.

  11. Na talíř servírujeme rýžovo-fazolový pilaf společně s vaječným svítkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!