Šarišské kapustníky-zelníky recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

kynuté těsto (klasické)
1 hlávka zelí
sul
černý pepř
sádlo nebo olej
práškový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Pripravíme klasické hustejšie kysnuté cesto a necháme vykysnúť.

  2. Kapustu nastrúhame na strúhadle a na troške oleja podusíme so soľou a korením, kým sa nevydusí šťava. Necháme vychladnúť.

  3. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a urobíme bochníky veľké asi ako na pizzu. Bochníček trochu roztlačíme, dáme naň kapustu (2-3 lyžice) a uzavrieme. Každý bochník rozvaľkáme na kruh 1 cm silný (kruh by mal mať priemer 25-30 cm) a rozrežeme na 4 štvrťkruhy. Ak sa cesto trochu prederaví, to nevadí.

  4. Každý štvrtkruh pečieme na platni sporáku z oboch strán. Upečené kladieme na dosku jeden na druhý a prikrývame utierkou, aby nevychladli.

  5. V hrnčeku zahrejeme olej alebo masť a horúcim tukom mastíme kapustníky z oboch strán, bohato sypeme práškovým cukrom a kladieme na seba. Podávame teplé s čajom.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!