Selský salát ala Zd. Pohlreich:) recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

ledový salát
šunka (slanina nebo jakýkoliv oblíbený salám)
kousek chleba (lepší, když není úplně čertsvý)
vejce
trocha oleje
na zálivku
hořčice (používám francouzskou od firmy SNICO)
šťáva z citrónu
olej (záleží na vás, já dávám slunečnicový)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ledový salát natrháme (nakrájíme) na menší kousky a dáme do misky. Na pánvičce rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opékáme, poté přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme a dáme trochu vychladnout.

  2. Ve vodě uvaříme ztracená vejce (rozklepneme do misky nebo přímo do vroucí vody a necháme 2-4 minuty vařit, podle toho, jak moc máte rádi syrové vejce).

  3. V misce zatím smícháme hořčici s olejem a šťávou z citrónu, dochutíme solí a pepřem (množství dělám podle oka, stačí ochutnat a poznáte, čeho je málo) a zálivka je hotová.

  4. Nyní jen promícháme salát, opečený chléb se šunkou, polijeme zálivkou a navrch dáme ztracené vejce, které rozřízneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!