Sladký divočák recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- Korpus–dávka na 1 plech:
- 7 vajec
- 7 lžic krystalového cukru
- 7 lžic polohrubé mouky
- můžeme přidat kakao
- ořechy
- kokos – dle výběru
- Pudinkový krém z 1 dávky
- 1 l mléka
- 4 vanilkové pudinky
- 2 lžíce krystalového cukru
- mandlové aroma (může být i jiná příchuť)
- moučkový cukr
- 2 másla (zlatá hana)
- kakao
- kakaové floky
- kokos
- Na marcipán:
- 20 dkg cukr moučka
- 10 dkg sušené mléko
- mandlové aroma sladké
- trochu vody – dle potřeby – doporučuji po svých zkušenostech přidávat po kapkách
Postup Sladký divočák
Postup přípravy receptu
-
Korpus: vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, pak po lžících pomalu zašlehávám polohr.mouku a dle potřeby ořechy, kokos nebo kakao.Vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10 – 15 minut na 160 °C.
Někdy přidám mleté ořechy nebo kokos,pokud chci korpusy hnědé přidám kakao.
Po upečení korpus sundám i s pečicím papírem a nechám vychladnout. Korpusy peču den dopředu.
Pudinkový krém: asi ¾ litru mléka dám vařit s 2 lžícemi krystal.cukru, ve zbylém mléce rozmíchám 4 vanilkové pudinky.Až mléko příjde k bodu varu, vliju zbytek mléka s vanilk.pudinky a chvilku povařím do zhoustnutí. Krém nechám vychladnout, ale neměl by úplně ztuhnout.
Do šlehací mísy rozkrájím másla na kousky, přidám moučkový cukr a vyšlehám do hladkého krému. Postupně po lžících přidávám vychladlý pudink a zašlehávám pomalu, aby se krém nesrazil. Takto vyšlehaný krém dochutím dle potřeby cukrem, přidám aroma a pokud chci hnědý krém, přidám kakao dle potřeby.
Marcipán: sušené mléko s cukr,kapku vody a mandl.aroma smícháme v hmotu - dle potřeby přidáváme vodu. Když je marcipán tekutý přidám mléko i cukr.
Marcipán pak rozdělím na více dílů, podle toho kolik potřebuji barev a obarvím potravinářským barvivem.