Šlehačková bábovka šup šup recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

250 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 šlehačka
4 vejce
1 vanilkový cukr nebo 1 polévkovou lžíci domaciho vanilkáče
1 prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Formou na bábovku vymažeme máslem a dáme ji chladit do ledničky (líp se pak vyklopí spíš pak vypadne sama).

  2. Rozehřejeme troubu na 180°C.

  3. Jsou dvě možnosti postupu: 1) všechny suroviny dát do mísy a smíchat 2) cukr, vanilkový cukr a vejce rozšleháme, přidáme šlehačkou a nakonec mouku s práškem do pečiva. Šla by určitě i varianta 3) sníh z bílků, ale to by nebylo šup šup. Já volím variantu 2.

  4. Jakmile máme buchtu hotovou, vyndáme formou z ledničky a vysypeme hrubou moukou (strouhankou, kokosem, ořechy...). Pokud chceme bábovku mramorovou, přidáme do 1/3 kakao, granko nebo karobový prášek. Bábovku pečeme 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!