Šlehačková bábovka šup šup recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 1 šlehačka
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr nebo 1 polévkovou lžíci domaciho vanilkáče
- 1 prášek do pečiva
Postup Šlehačková bábovka šup šup
Postup přípravy receptu
-
Formou na bábovku vymažeme máslem a dáme ji chladit do ledničky (líp se pak vyklopí spíš pak vypadne sama).
Rozehřejeme troubu na 180°C.
Jsou dvě možnosti postupu: 1) všechny suroviny dát do mísy a smíchat 2) cukr, vanilkový cukr a vejce rozšleháme, přidáme šlehačkou a nakonec mouku s práškem do pečiva. Šla by určitě i varianta 3) sníh z bílků, ale to by nebylo šup šup. Já volím variantu 2.
Jakmile máme buchtu hotovou, vyndáme formou z ledničky a vysypeme hrubou moukou (strouhankou, kokosem, ořechy...). Pokud chceme bábovku mramorovou, přidáme do 1/3 kakao, granko nebo karobový prášek. Bábovku pečeme 45 minut.