Šlehané biftečky z mletého masa recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

300 g mletého masa
2 syrové brambory
2 žloutky
sůl
pepř
majoránka
česnek
4 bílky
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme a okořeníme dle chuti.

  2. Brambory /syrové/ oloupeme, jemně postrouháme, vymačkáme z nich vodu a společně se žloutky vmícháme do masa.

  3. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  4. Na pánvi rozehřejeme tuk, lžící nabíráme masovou hmotu a klademe do rozpáleného tuku. V tuku je lžící trošku zploštíme a z obou stran dozlatova osmažíme. Podáváme s bramborem nebo třeba jen s hořčicí, cibulí a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!