Smažené bramborové polštářky se zelím recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

70 dkg brambor
15 dkg hrubé mouky
5 dkg krupice
1 žloutek
5 dkg uzené slaniny
40 dkg kyselého zelí
5 dkg cibule
5 dkg hladké mouky
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařené den předem ve slupce oloupeme, umeleme na masovém strojku, přidáme žloutek, hrubou mouku, krupici, sůl a vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučeném vále do síly asi 1/2 cm.

  2. Z takto vyváleného těsta vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm, na něž klademe na slanině a cibulce udušené vychladlé zelí.

  3. Přikryjeme druhým kolečkem, kraje stlačíme a smažíme v horkém oleji. Já jsem smažila ve fritovacím hrnci.

  4. Podáváme jako samostatné jídlo se salátem nebo jako přílohu k masitým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!