Snadná, rychlá rajská s kuřecím masem recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

4 kuřecí prsní řízky
1 větší rajský protlak (asi 5 lžic)
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
3 lžíce hladké mouky
hovězí vývar (cca 500 ml)
bobkový list (2 ks)
nové koření (6 ks)
celý pepř (6 ks)
kousek celé skořice
ocet
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Každý řízek rozkrájíme asi na pět proužků. V kastrůlku nebo hlubší pánvi zahřejeme máslo a olivový olej a asi deset minut kuřecí maso opékáme.

  2. Maso posuneme na kraj, výpek zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova a zalijeme horkým vývarem. Prošleháme, přidáme rajský protlak a koření a pro začátek kostku cukru a lžičku octa. Zmírníme teplotu na minimum a dvacet minut zvolna dusíme. Hlídáme a občas promícháme, případně dolijeme trochu horkého vývaru.

  3. Hotovou omáčku doladíme solí, octem a cukrem podle chuti a odstraníme celou skořici, nové koření, bobkový list a pepř. Podáváme s těstovinami, které jsme si mezitím připravili podle návodu na obalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!