Špaček z mletého masa recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 250 g mletého hovězího masa
- 250 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 1 cibule (větší)
- 2 lžíce strouhanky
- hrst petrželové natě
- sladká mletá paprika
- mletý pepř
- sůl
- 2 lžíce hořčice
- 4 klobásy
- 4 dlouhé plátky slaniny
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kečupu
Postup Špaček z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dobře vymícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, jemně krájenou cibulí a petrželovou natí.
Z těsta vytvarujeme širší oválné řízky, potřeme hořčicí, vložíme ostravskou klobásu a dobře zavineme. Stočíme do plátku slaniny a spíchneme špejlí.
Masové špačky vložíme do olejem vymaštěného pekáče a pečeme na 180°C asi 20 minut. Před dopečením zakápneme kečupem a zapečeme.