Špaček z mletého masa recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

250 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 cibule (větší)
2 lžíce strouhanky
hrst petrželové natě
sladká mletá paprika
mletý pepř
sůl
2 lžíce hořčice
4 klobásy
4 dlouhé plátky slaniny
2 lžíce oleje
2 lžíce kečupu

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dobře vymícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, jemně krájenou cibulí a petrželovou natí.

  2. Z těsta vytvarujeme širší oválné řízky, potřeme hořčicí, vložíme ostravskou klobásu a dobře zavineme. Stočíme do plátku slaniny a spíchneme špejlí.

  3. Masové špačky vložíme do olejem vymaštěného pekáče a pečeme na 180°C asi 20 minut. Před dopečením zakápneme kečupem a zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!