Špagetová dýně s brynzovou omáčkou recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 špagetová dýně (použijeme cca 700 g vařené)
200 g brynzy
1 červená cibule
1 lžíce hladké mouky
2-2,5 dl mléka
olej
několik snítek čerstvého oregana

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15-20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujememe (vydlabeme vidličkou špagety). 700 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Na omáčku opražíme na oleji na polkolieska nakrájanú cibuľu, zasypeme múkou a rýchlo orestujeme. Zalejeme mliekom a privedieme k varu. Povaríme na slabom ohni asi 10 minút.

  3. Potom do omáčky rozdrobíme bryndzu a za stáleho miešania ju rozpustíme. Zbytočne nevaríme, len na slabom plameni bryndzu rozpustíme.

  4. Teplú špagetovú tekvicu dáme na taniere, prelejem omáčkou a posypeme lístkami oregana.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!