Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

400 g sekaného mraženého špenátu případně čerstvých posekaných listů
200 g zakysané smetany
80 g Nivy
1 cibule
3 stroužky česneku
1 l studeného vývaru (nebo voda a masox)
olej
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 lžička drceného nebo mletého kmínu
mletý pepř
případně trochu soli

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme cibulku dozlatova, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem. Přidáme nastrouhaný česnek, kmín a pepř, uvedeme k varu a provaříme asi 20 minut.

  2. Poté vložíme mražený špenát, necháme rozmrazit a povaříme. Pokud použijeme čerstvý špenát, vaříme základ o něco déle a špenát necháme jen zavadnout.

  3. Vsypeme nahrubo nastrouhanou Nivu, promícháme, odstavíme z plotýnky a všleháme rozkvedlané vajíčko. Na závěr v polévce rozpustíme zakysanou smetanu a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!