Špenátovo-žampionové kostky recept

Top Recepty, Předkrmy

Suroviny na recept

Na piškotů:
6 vajec
6 PL oleje
3 PL zakysané smetany (zarovnání)
6 PL polohrubé mouky
3 KL prášku do pečiva
6 PL špenátu
sůl
Na nádivku:
250 g smetanového sýra
100 g fety nebo jiny sýr balkánského typu
3 lžíce zakysané smetany
1 konzerva žampionů cca 400 g
sůl
trochu vegety (dle vlastní chuti)
2 PL kopru
5 g Želatina

Postup přípravy receptu

  1. Zltka naslahame s olejom, pridame spenatovy pretlak, preslahame.

  2. Potom pridame smotanu, preslahame.

  3. Vmiesame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a solou.

  4. Bielka vyslahame na tuhu penu a opatrne vmiesame do zltkoveho zakladu.

  5. Cesto vylejeme na papierom vylozeny plech (30x40cm). Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov cca 20 minut. Nesmie zhnednut, piskota musi ostat pekna zelena. Vyberieme z rury a nechame vychladnut.

  6. Plnka: Syr rozdrvime v miske. Pridame smotanovy syr, nadrobno pokrajane sampinony, kopor. Podla potreby mozeme dochutit solou, bielym mletym korenim, prip. vegetou. Pridame 2 PL kyslej smotany. Vymiesame krem.

  7. Zelatinu dame nabobnat s 1 PL vody a potom nahrejeme,ale nevarime. Energicky miesame, kym sa zelatina roztopi. Pridame do nej 1 PL smotany a dobre rozmiesame. Ak sa zelatina nechce rozpustit, mierne ju zahrejeme.

  8. Tuto smotanovu zelatinu vmiesame do syrovo-sampinonovej plnky a dobre preslahame, aby sa zelatina rovnomerne rozmiesala v celej plnke. Pridanim tohoto maleho mnozstva zelatiny krem mierne stuhne a bude mat konzistenciu, pri ktorej plnka bude pekne medzi piskotami drzat tvar.

  9. Piskotu orezeme po krajoch (zarovname kraje) a rozdelime po sirke na tri rovnake casti.

  10. Na jednu cast natrieme polovicu plnky, prilozime druhy plat piskoty.

  11. Natrieme druhu polovicu plnky a prikryjeme tretim platom piskoty.

  12. Odlozime do chladnicky, najlepsie cez noc, ale stacia aj dve - tri hodiny. Je lepsie, ak dlhsie postoji, lepsie sa prepoja chute.

  13. Pred podavanim mozeme dozdobit troskou majonezy, prip. kecupu a malou vetvickou cerstveho kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!