Špízy s česnekovou marinádou a rozmarýnem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 - 6 stroužků česneku
2 snítky rozmarýnu
100 ml olivového oleje
600 g vepřové kýty
2 - 3 čerstvé papriky
4 paprikové klobásy nebo jiná uzenina
200 g anglické slaniny
2 cibule
sůl
nahrubo mletý barevný pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu oloupeme čenek, který prolisujeme a smícháme s nasekaným rozmarýnem, solí, pepřem a olivovým olejem.

  2. Nejdříve si nakrájime na kousky omyté a osušené vepřové maso a ty pak naložíme do připravené marinády, nejlépe den předem.

  3. V den grilování nakrájíme anglickou slaninu, klobásy, očištěné papriky a cibuli na větší kolečka. Posypeme trochou ostřejší papriky. Vše napichujeme střídavě s naloženým masem na jehly nebo špejle.

  4. Pečeme na rozpáleném na rozpáleném grilu a přeléváme marinádou. Podáváme s pečivem a chlazeným pivkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!