Srnčí maso po zámecku recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

1 kg srnčí kýty (nebo hovězí roštěnky)
1 lžička koření na divočinu (nebo roztlučený jalovec)
2 lžíce rozpuštěného másla
100 g slaniny
1 cibulka
1 sklenka červeného vína
1 citron
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky.

  2. Naklepeme je a rozkrájíme na špalíčky.

  3. Posypeme je divokým kořením nebo roztlučeným jalovcem, lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronem a rozpuštěným máslem.

  4. Maso zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet v chladu.

  5. Před přípravou rozškvaříme pokrájenou slaninu, vhodíme jemně nakrájenou cibulku a přimícháme maso.

  6. Mírně pokapeme olejem a za stálého míchání osmahneme.

  7. Pak maso podlijeme sklenkou vína a trochou vody a dusíme pod pokličkou. Během dušení můžeme přidat plátky žampionů, na kostičky nakrájenou mrkev a celer nebo spařené rozinky.

  8. Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme, ale nemixujeme ani nezahušťujeme. Podáváme s vařenými krupicovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!