Srnčí maso po zámecku recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1 kg srnčí kýty (nebo hovězí roštěnky)
- 1 lžička koření na divočinu (nebo roztlučený jalovec)
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 100 g slaniny
- 1 cibulka
- 1 sklenka červeného vína
- 1 citron
- olej
- sůl
- pepř
Postup Srnčí maso po zámecku
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky.
Naklepeme je a rozkrájíme na špalíčky.
Posypeme je divokým kořením nebo roztlučeným jalovcem, lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronem a rozpuštěným máslem.
Maso zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet v chladu.
Před přípravou rozškvaříme pokrájenou slaninu, vhodíme jemně nakrájenou cibulku a přimícháme maso.
Mírně pokapeme olejem a za stálého míchání osmahneme.
Pak maso podlijeme sklenkou vína a trochou vody a dusíme pod pokličkou. Během dušení můžeme přidat plátky žampionů, na kostičky nakrájenou mrkev a celer nebo spařené rozinky.
Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme, ale nemixujeme ani nezahušťujeme. Podáváme s vařenými krupicovými noky.