Starodávné roštěnky recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

6 roštěnek
10 dkg sádla
6 dkg cibule
3 dkg slaniny
hladka mouka
1/2 lžičky sladké papriky
sůl
pepř
1 kapie nakrájená na kostičky
trochu vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky na okrajích naklepeme, osolíme a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme.

  2. Přendáme na mísu a přikryjeme aby nevychladly.

  3. Na tuku po roštěnkách osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, kapii, podlijeme vývarem, vložíme roštěnky a pod pokličkou dusíme doměkka.

  4. Hotové vyjmeme, zbylou šťávu zaprášíme hladkou moukou, povaříme a přecedíme.

  5. Dochutíme citrónovou šťávou, solí, můžeme přidat i trošku vegety nebo worcesteru. Takto upravenou omáčku přelijeme na roštěnky. Jako přílohu podáváme rýži nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!