Starodávné roštěnky recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 6 roštěnek
- 10 dkg sádla
- 6 dkg cibule
- 3 dkg slaniny
- hladka mouka
- 1/2 lžičky sladké papriky
- sůl
- pepř
- 1 kapie nakrájená na kostičky
- trochu vývaru
Postup Starodávné roštěnky
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky na okrajích naklepeme, osolíme a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme.
Přendáme na mísu a přikryjeme aby nevychladly.
Na tuku po roštěnkách osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, kapii, podlijeme vývarem, vložíme roštěnky a pod pokličkou dusíme doměkka.
Hotové vyjmeme, zbylou šťávu zaprášíme hladkou moukou, povaříme a přecedíme.
Dochutíme citrónovou šťávou, solí, můžeme přidat i trošku vegety nebo worcesteru. Takto upravenou omáčku přelijeme na roštěnky. Jako přílohu podáváme rýži nebo brambory.