Studená kefírová polévka s červenou řepou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1/2 l vychlazeného kefírového mléka
zhruba 1/2 menší sklenice nakládané červené řepy
sůl
1/2 salátové okurky
lahůdková cibulka
3 vařená vejce nebo ztracená
zhruba 2-3 vařené brambory - dle velikosti
3 KL zakysané smetany
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Do kefírového mléka zamícháme červenou řepu i s nálevem a dále přidáme na malé kostičky nakrájenou nebo nahrubo nastrouhanou okurku i se slupkou, mladou cibulku dle vlastní chuti, brambory nakrájené na kostky, dle potřeby dosolíme a vše smícháme. Můžeme nechat ještě chvíli vychladit.

  2. Já jsem připravovala vejce ztracená - do většího množství vody přidáme sůl a ocet a když nám vaří, tak opatrně nízko nad hladinou vklepneme jedno vejce po druhém. Snažíme se, aby se bílek obalil kolem žloutku, voda nám musí pořád vařit.

  3. Vaříme zhruba 4 minuty a vyjmeme. Můžeme si taky vejce jen uvařit, mohly by stačit i 2 ks. Na talíř dáme polévku, doprostřed vejce, vedle kopeček zakysané smetany. Okolo posypeme čerstvým koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!