Sváteční pudingové řezy recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

I.těsto (bílé):
5 celých vajec
5 lžic krystal/krupice cukr (= dám šlehat do šlehače až do tuhé pěny! + potom přes síto lehce zamíchat)
5 rovných lžic hladké mouky
II. těsto (tmavé):
5 celých vajec
5 lžic krystal/krupice cukr(= dám šlehat do šlehače až do tuhé pěny! + potom přes síto lehce zamíchat)
4 rovné lžíce hladké mouky
1 rovná lžíce kakaa
Puding:
1 litr mléka
3 vanilkové pudinky
1 lžíce moučkového cukru (uvařit)
Krém:
Část pudinku
1 obyčejné máslo (250g)
lžíce moučkového cukru
zakápnout rumem a citronovou šťávou

Postup přípravy receptu

  1. Piškot šlehat opravdu poctivě, aby byl pěkně nadýchaný. Na pečící papír nalít světlé těsto a dáme péct na 150°C cca 15 minut (mám horkovzdušnou), upečené poznáme, až se boky piškotu oddělí od plechu (i s papírem). Dáme zchladit.

  2. Mezitím šleháme tmavé těsto, stejně upečeme a dáme zchladit a potom z tmavého odlepíme papír.

  3. Nyní si uvaříme pudink a ještě horký pěkně rozetřeme na světlý piškot (necháme si jen trochu do krému) a hned přiklopíme nachystaný tmavý piškot.

  4. Zbytek pudinku dáme vychladit a průběžně jej mícháme – až má přiměřeně stejnou teplotu, jako máslo – potom máslo smíchat s cukrem a po částech přidávat pudink a šlehat co nejdéle doběla.

  5. Natřeme krémem řezy a než si připravíme kakaovou polevu – dávám piškot ztuhnout (lépe se na ztuhlý krém rozlévá ještě teplá poleva). Do polevy dávám máslo místo Ivy, déle tuhne, ale jde lépe krájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!