Švestkové čatní recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- 1 kg švestek
- 6 jablek
- 3 cibule
- 150 g cukru
- 1 zarovnaná lžíce soli
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1,5 lžičky mleté skořice
- 1,5 lžičky mletého černého pepře
- 15 hřebíčků
- ocet dle chuti
Postup Švestkové čatní
Postup přípravy receptu
-
Slivky vykôstkujeme a pridáme neolúpané, jaderníkov zbavené a narezané jablká a cibule.
Zastrekneme vodou a rozvaríme.
Rozmixujeme, pridáme ostatné ingrediencie a varíme ešte asi 10 minút. Podľa chuti pridáme ocot, podusíme ešte 5 minút.
Vložíme do fľaštičiek a sterilizujeme 15 minút od bodu varu.