Švestkové čatní recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

1 kg švestek
6 jablek
3 cibule
150 g cukru
1 zarovnaná lžíce soli
1 lžíce mletého zázvoru
1,5 lžičky mleté skořice
1,5 lžičky mletého černého pepře
15 hřebíčků
ocet dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Slivky vykôstkujeme a pridáme neolúpané, jaderníkov zbavené a narezané jablká a cibule.

  2. Zastrekneme vodou a rozvaríme.

  3. Rozmixujeme, pridáme ostatné ingrediencie a varíme ešte asi 10 minút. Podľa chuti pridáme ocot, podusíme ešte 5 minút.

  4. Vložíme do fľaštičiek a sterilizujeme 15 minút od bodu varu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!